Serrella,

Ulleres Made in Tollos

Ja heu sentit parlar de les ulleres de fusta? Doncs, el que va sorgir com una moda, pareix que ve per a
establir-se com a un nou material al món de l’òptica. Lleuger, artesanal i diferent són alguns dels trets destacables d’aquest producte però, sense dubte, el més sorprenent és l’ús d’un material natural respectuós amb el medi ambient.

Estarem d’acord en què cada vegada ens preocupa més el nostre entorn i el tracte que fem d’ell. Així que, no és gens d’estranyar la creixent aparició de tot tipus de projectes que desenvolupen el seu negoci al voltant d’una idea: l’ús de materials i mètodes alternatius a la massificació d’objectes i el maltractament que s’ha pogut estar fent a la nGenèric_04atura.

I és en Tollos, el poble més xicotet de la província d’Alacant, on també podeu trobar una marca dedicada a aquesta activitat. Es tracta de la Serrella. Som un equip format per dos joves veïns de la Vall de Seta que centrem els nostres esforços a manufacturar ulleres amb fusta com a matèria primera. El nostre nom és un homenatge a la serra en la qual s’inspira el producte, un món rural, rodejat de tranquil·litat i naturalesa.

Al febrer de 2015, vam decidir formalitzar un projecte que portava mesos en marxa. Els dos socis, dissenyadors de producte, vam estar una temporada investigant sobre les ulleres de fusta, les seves possibilitats i fent proves. Una vegada vam obtenir un producte de qualitat i atractiu, vam donar el pas de crear la societat. Des de llavors, el camí ha estat tota una aventura que ens ha estat permetent créixer professional i personalment. Ens agrada el que fem, com ho fem i on ho fem: ulleres de disseny de fusta, artesanals i fetes en un petit taller enfront de la muntanya de la Serrella.

El nostre objectiu és buscar un procés sostenible, en el que el cicle de vida del producte siga el més respectuós i amable possible amb el medi ambient. Aspecte que, actualment, ja reforcem amb la defensa d’un sistema autòcton. Per això, la majoria d’activitats i subministraments es concentren a la zona de l’Alcoià i el Comtat.

La serrella1Pel que fa a la fabricació, seguim un procés de forma molt manual, acompanyat de les últimes tecnologies per poder aprofitar la seua efectivitat i competitivitat. El nostre taller, que es troba obert per a tots aquells curiosos que vulguen veure com fem les nostres ulleres, està equipat amb les eines bàsiques que hem anat adquirint en funció de les necessitats que ens hem anat trobant. Bàsicament utilitzem la màquina multi-eines i diferents tipus de paper abrasiu per donar un acabat perfecte al producte. Ens agrada l’artesania i tractem de fer amb les nostres mans tot el que podem: taules per treballar, prestatgeries, stands per a les fires, bosses, … allò que se’ns ocórrega!

El disseny de les muntures ha sigut analitzat tenint en compte els factors ergonòmics per poder obtenir un producte final Fabricació_02còmode i funcional. Per això, les ulleres estan acabades amb una certa curvatura amb la que millorem l’adaptació i amb un suavitzat molt cuidat a les zones de contacte amb l’usuari. Ens agrada innovar i la nostra intenció és oferir diferents models properament i poder seguir dissenyant. Fins el moment, però, disposem de dos models: “Espígol“, com a línia clàssica i “Camamirla“, amb un estil arriscat i modern. Tots dos són unisex, amb dues talles a escollir (M i S) i combinables amb tres tipus de fustes i cinc coloracions a les lents. Volem que el producte siga el més personalitzat possible i és per això que oferim diferents combinacions de fusta i lents, per a què cadascú puga tindre la combinació que més
li afavorisca.

Genèric_01Una pregunta molt habitual i lògica; “les lents són de qualitat?“.
Sí! Ens hem assegurat que el material òptic provinga d’una casa del sector amb professionalitat i fiabilitat. De fet, acompanyem a cada ullera amb el seu corresponent full informatiu en el qual s’indica el grau de protecció i altres característiques importants. I no sols cuidem la qualitat amb les lents, també amb el procés de manufactura i amb els tipus de fusta amb els que treballem. UkolaMongoy i Faig, són les fustes naturals de les nostres ulleres, que són mal·leables, resistents i atractives.

Continuem experimentant i buscant nous reptes. De fet, ja hem realitzat diverses edicions limitades, com la reutilització de taules de “skate” o la coloració de fustes. Ja tenim nous projectes en marxa i volem mantenir aquesta “vitalitat” i diversitat col·laborant en tot tipus de projectes.

On podeu localitzar-nos? Ara mateix ja tenim diferents punts de venda entre els que podem trobar grans ciutats com València i Barcelona o altres més xicotetes com Alcoi i Xàbia. Una vegada al mes assistim al Mercat del Riurau de Jesús Pobre i ho alternem amb molts altres esdeveniments que anem publicant a les xarxes socials.

A la nostra pàgina web podreu descobrir tots els punts de venda físics, la tenda online i tota la informació sobre La Serrella (www.laserrella.com).

Vos convidem a que ens visiteu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *