Sis persones amb discapacitat treballaran en els projectes que desenvolupa l’associació Condemnats al rastell gràcies al programa ‘A per la inclusión’

Este és el quart any consecutiu que l’associació Condemnats al rastell du a terme el projecte ‘A per la inclusión’ gràcies a la col·laboració de l’empresa Pfizer, la Fundació Adecco i l’Ajuntament de Dénia. El projecte, a què Pfizer aporta 20.250 euros, es desenrotllarà des de setembre de 2016 a juny de 2017 i té com a objectiu la incorporació al món laboral de persones amb discapacitat. En concret, ha explicat Jaime Figueres, president de Condemnats, “se tracta de que persones amb discapacitat treballen per a persones amb discapacidad” des dels diferents servicis que l’associació Condemnats al rastell oferix a les persones amb discapacitat de Dénia i la comarca.

L’aportació econòmica de l’empresa Pfizer permet contractar sis persones amb discapacitat i a altres dos professionals de suport, una fisioterapeuta i una logopeda.

Totes les persones contractades a través del projecte ‘A per la inclusión’ treballaran en programes que du a terme Condemnats al rastell -treballs grupals, servici de fisioteràpia, atenció individualitzada, l’Escola Municipal d’Esport Adaptat, entre altres-, que enguany es veuen ampliats amb un servici d’activitats físiques i lúdiques per a l’alumnat del col·legi d’educació especial Raquel Payá, fora de l’horari escolar, i per als usuaris del Centre Ocupacional La Xara d’APROSDECO.

Estes activitats s’exercixen, en horari de matí i vesprada, en les instal·lacions de l’IES Maria Ibars, Llunàtics, la Seu d’Associacions i la seua sala multisensorial, el col·legi Raquel Payà i el Centre Ocupacional La Xara.

La posada en marxa del projecte ‘A per la inclusión’ 2016-2017 ha sigut presentada este matí per la regidora de Benestar Social, Cristina Morera, el president de Condemnats al rastell, Jimmy Figueres, el representant de zona de la Fundació Adecco, Juan Pablo Martínez i José Luis, un jove que s’incorpora enguany al projecte ‘A per la inclusión’ i treballarà com a monitor esportiu en l’IES Maria Ibars.

La posada en marxa del projecte ‘A per la inclusión’ 2016-2017 ha sigut presentada este matí per la regidora de Benestar Social, Cristina Morera, el president de Condemnats al rastell, Jimmy Figueres, el representant de zona de la Fundació Adecco, Juan Pablo Martínez i José Luis, un jove que s’incorpora enguany al projecte ‘A per la inclusión’ i treballarà com a monitor esportiu en l’IES Maria Ibars.”

Juan Pablo Martínez, representant de la Fundació Adecco, ha destacat el bon fer de Condemnats al rastell i ha deixat patent el compromís de Pfizer de continuar recolzant este tipus de projectes. Martínez ha aprofitat la seua intervenció “para fer una crida al teixit empresarial, perquè és fonamental que prenga consciència que hi ha un talent, el del col·lectiu de les persones amb discapacitat, que està desaprovechando”. “Es necessari – ha conclòs- normalitzar la discapacitat dins de l’empresa”.

La regidora Cristina Morera, per la seua banda, ha manifestat “todo l’apoyo” de l’ajuntament cap a “esta iniciativa tan fantástica”. La col·laboració del Consistori amb el projecte ‘A per la inclusión” es materialitza en la cessió per part de la Regidoria de Benestar Social d’un vehicle adaptat amb conductor per a traslladar els usuaris des del Raquel Payá a l’IES Maria Ibars i la Seu d’Associacions i l’aportació, des de la Regidoria d’Esports, d’un monitor esportiu per a les activitats. Així mateix, posa a disposició del programa les instal·lacions municipals de Llunàtics i la Seu d’Associacions.

D’altra banda, han assistit a la roda de premsa de hui dos usuaris de Condemnats al rastell, Pascual i Mar, que realitzaran un treball no remunerat oferint xarrades a l’alumnat del col·legi Pou de la Muntanya en horari extraescolar.

image

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *