Xàbia acull un ple ordinari del Consell Valencià de Cultura

El Consell Valencià de Cultura va celebrar ahir el seu ple ordinari a Xàbia, una sessió en la qual l’òrgan assessor de la Generalitat en matèria cultural va aprovar els seus dictàmens a favor de declarar les normes de Castelló o del 32 i l’entorn de l’Albufera com a Béns d’Interès Cultural.
La sessió, presidida pel científic Santiago Grisolía, va donar pas a una altra de caràcter extraordinari en la qual els responsables de les diferents comissions sectorials que té el CVC van acostar als presents quines eren les seues funcions i alguns dels temes en els quals estan treballant. Després es va donar la paraula a l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, qui va sol·licitar el suport a aquest organisme per a protegir, posar en valor i projectar la importància de tres elements arquitectònics de la Marina Alta com són els molins de vent (dels quals Xàbia compta amb 11 en la Plana i un altre conegut com el de la Safranera, al costat del riu), Les Pesqueres (enginys de corda i canyes que pengen dels penya-segats i que s’utilitzaven per a pescar dels quals hi ha documentats 85 en la Marina) i els riuraus, construccions adossades a les cases per a assecar la pansa.
Chulvi va assenyalar que diversos municipis de la comarca estan treballant en els últims anys per a dignificar aquests vestigis de l’economia del passat recent, tant de l’agrícola com són els molins o els riuraus, com de la marinera, encarnada en les pesqueres.
L’alcalde també va fer un repàs al treball que des de Xàbia es fa en promoció cultural, amb diversos festivals de música al llarg de l’any a més de programació constant de teatres, concerts i exposicions, al mateix temps que va defensat la cultura com un pilar fonamental de les societats.
Per la seua banda, el president del Consell Valencià de Cultura va recordar les visites que ha realitzat aquest organisme a municipis de la comarca, com Dénia, Vall d’Alcalà, Benissa o Ondara.
Després de la sessió ordinària, els membres del CVC van poder visitar el Museu Soler Blasco o la seu de la Fundació Cultural Cirne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *