Xàbia, fòrum de la música d’avantguarda amb la primera trobada europea de percussió contemporània

Aquest curs internacional, dirigit pels prestigiosos concertistes Juanjo Guillem i Joan Soriano, arriba de la mà del nou festival Àgora Actual.

Alguns pentagrames del futur de la percussió s’escriuran aquest estiu des de Xàbia. El municipi alacantí es converteix en epicentre de la música d’avantguarda i la innovació de la mà del nou curs internacional European Meeting of Contemporary Percussion, una trobada entre professionals i concertistes que del 10 al 15 de juliol assajaran, debatran i revisaran les noves tècniques i possibilitats que ofereixen la ciència i la tecnologia en aquesta disciplina musical.
El curs està dirigit pels prestigiosos concertistes i professors Juanjo Guillem (solista de l’Orquestra Nacional d’Espanya, director artístic del grup Neopercusión, professor del Centre Superior KatarinaGurska, Universitat Alfonso X el Sabio i Conservatori Superior dels Illes Balears.) i Joan Soriano (Professor de percussió del Conservatori Professional d’Oliva, director de València Percussion Academy, director Artístic del Festival SoXXI) i tindrà un vessant d’espectacle lligat al Àgora Actual Percussió, un nou festival impulsat per la regidoria de Cultura de Xàbia i que acostarà al públic aquesta versàtil especialitat formada per infinitat d’instruments.
El regidor Quico Moragues ha mostrat el seu interès per donar protagonisme a la percussió en l’oferta cultural de la vila, una disciplina molt interessant tant a nivell visual com a auditiu, i arredonir així un calendari en el qual ja estan presents la música clàssica, el jazz, el piano o el folk.
El regidor ha destacat el gran nivell amb el qual arriba el festival, de la mà de grans referents de la percussió actual, i d’un curs que reunirà a un bon nombre de professionals europeus i permetrà també als músics locals ser testimonis del que es cou al més alt nivell d’avantguarda.
El director artístic, Juanjo Guillem, ha avançat el programa de concerts que es podran gaudir a Xàbia com el tribut al compositor japonés MakiIshii a càrrec de la València Percussión Academy, el recital del grup xinés Jianli Percusssion Ensemble, una curiosa actuació de “mercadotécnia”, en el Mercat Municipal o els recitals dels professors del curs Philippe Spiesser, Sisco Aparici, Joan Soriano, Cristian Dierstein i el propi Guillem.
També hi haurà un espectacular concert a càrrec de Neopercusión, en el qual els músics estaran integrats entre el públic, i que interpretaran la mítica obra Li Noir de l’Etoile, de Gerard Grisey i un final de curs amb l’actuació dels assistents a la trobada.
En la part pedagògica, l’adreça acadèmica serà responsabilitat de Joan Soriano, qui ha detallat que a més de les classes individuals hi haurà 18 classes magistrals, xarres col·loquis, conferències i presentacions.
El curs està dirigit a estudiants que es troben cursant estudis superiors, en fase de grau i postgrau i professionals dels diferents àmbits instrumentals, orquestrals, pedagògics i recerca, encara que si no es tenen aquests requisits també es podrà assistir com a oïdors.
Per a més informació i inscripcions, els interessats poden visitar la web

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *