L’Ajuntament de Dénia edita el conte Cortis. L’home de la veu prodigiosa

En el marc de la celebració del 125 aniversari del naixement del tenor Cortis, l’Ajuntament de Dénia ha editat la seua biografia en format de conte il·lustrat per a difondre entre els escolars i públic en general la vida i figura d’este artista denier que es va convertir en estrela de l’escena operística nacional i internacional en les primeries del segle XX.

Cortis. L’home de la veu prodigiosa, amb text de l’escriptor i periodista Toni Reig i il·lustracions de Marta Colomer (Tutticonfetti), es repartirà entre els quasi 4.000 alumnes de Primària i 1r i 2n d’ESO de Dénia com a colofó de la campanya escolar de difusió del tenor Cortis i l’òpera que ha dut a terme la Biblioteca Pública Municipal des del mes d’octubre passat. Esta acció es completa amb les quatre sessions d’aproximació a l’òpera que la Biblioteca ha organitzat en l’auditori del Centre Social la setmana que ve i en les quals participaran vora 1.600 alumnes de 6é de Primària i 1r i 2n d’ESO del municipi.

L’arxivera municipal, Rosa Seser, coordinadora de l’edició, ha assenyalat que l’ajuntament ha editat un total de 7.000 exemplars dels quals, a banda dels destinats als escolars, se’n posaran 1.000 a la venda en les llibreries de la ciutat i se’n repartiran uns altres més entre les biblioteques escolars, el professorat i la Biblioteca Pública Municipal de Dénia. L’Institut d’Estudis Comarcals ha col·laborat també en la iniciativa adquirint 800 exemplars que lliurarà entre els socis.

L’autor del conte, Toni Reig, diu haver-se enfrontat a tres reptes a l’hora d’escriure’l. D’una banda, condensar en uns pocs fulls “una vida tan profitosa com la de Cortis”. A més, Reig ha bussejat en la biografia del tenor per a extraure “els valors que hi trobem en la vida de Cortis i que podien aprendre els xiquets”, com ara l’esforç, l’estudi, el suport familiar, i com tots ells el van portar a triomfar en la vida.

Per últim, calia adaptar-ho tot a un llenguatge intel·ligible per als xiquets.

Esta tasca duta a terme per Reig i complementada per “l’estil i dibuixos encisadors” de Marta Colomer fan de Cortis. L’home de la veu prodigiosa “un treball molt ben realitzat i atractiu”, en paraules del regidor de Cultura, Rafa Carrió. En la seua intervenció, el regidor ha incidit en la necessitat de continuar aprofundint en la figura del tenor Cortis més enllà del actes commemoratius que d’abril de 2016 a abril de 2017 ha organitzat l’Ajuntament de Dénia amb motiu del 125 aniversari del naixement.

L’alcalde, Vicent Grimalt, ha destacat també la qualitat de l’obra presentada i el seu paper en la difusió, recuperació i manteniment de la memòria del tenor denier.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *