Dénia recupera l´Escola de Cinema

Les regidories de Cultura i Joventut del Ajuntament de Dénia han conjuminat esforços per a l’engegada de l’Escola de Cinema, una iniciativa en la qual porten treballant fa una mica més d’un any i que es materialitzarà en aquest curs 2016/2017 gràcies al conveni subscrit amb l’Associació Escola de Cinema Riurau, encarregada també de l’escola de cinema de Xàbia i organitzadora del Riurau Film Festival.

La Escola de Cinema de Dénia comença a funcionar el pròxim 22 de novembre amb dos nivells, bàsic i avançat, i una escola de cinema per a joves de 10 a 16 anys. Les classes, de caràcter eminentment pràctic, s’impartiran en l’edifici municipal d’Artístics, els dimarts, de 18 a 20 hores per a l’alumnat del 2n. nivell (avançat), i de 20 a 22 hores per al primer nivell; i els dimecres, de 18 a 20 hores, per als participants de l’Escola de Cinema per a joves, que dirigirà Pablo Jurado.

Les inscripcions es poden realitzar des d’avui en les instal·lacions de Joventut (Ronda Muralles, 42). L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, i, també a les vesprades, de dilluns a dijous, de 17 a 20 hores. El preu de la matrícula és de 150 euros.

Tal com han explicat la regidora de Joventut, Cristina Morera, i el regidor de Cultura, Rafa Carrió, l’Escola de Cinema “torna a Dénia” després d’uns anys amb la voluntat de consolidar-se. La presidenta de l’Associació Escola de Cinema Riurau, Anna Perles, ha recordat que fa quasi una dècada es van engegar, des de la Regidoria de Joventut de Dénia, uns cursos de cinema que van tenir molt bon acolliment i van culminar amb la creació de l’Escola Municipal de Cinema en 2009, que va desaparèixer uns anys després. Va ser llavors quan van muntar l’escola de cinema Riurau a Xàbia (2011) i un any després van crear el festival internacional de curtmetratges Riurau Film Festival.

El festival celebra en 2017 la seua sisena edició i el seu director, Ramón Cardona, ha anunciat que Dénia s’incorporarà com a seu, sumant-se a les de Jesús Pobre i Xàbia. Segons ha avançat Cardona, l’objectiu és projectar en la capital de la Marina Alta curts de temàtica social. Així mateix, els curtmetratges que es roden en la Escola de Cinema de Dénia es projectaran durant el festival.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *