El Pla de Dinamització de Marxuquera supera les 110 activitats

El president de la Junta de Districte de Marxuquera, Xavier Ròdenas, ha aprofitat la presentació de la programació del Pla de Dinamització de Marxuquera d’octubre, novembre i desembre per tal de fer balanç del pla, un any i tres mesos de la seua posada en marxa. Així, Ròdenas ha recordat que la programació compta amb la participació del teixit associatiu del barri qui ha aportat també les seues propostes d’activitats que han estat subvencionades per la Junta de Districte.
Durant aquest període, s’hi ha realitzat més de 110 activitats de tot tipus i per a tots els públics: des de tallers, conferències, presentacions de llibres, concerts, rutes… D’astronomia, dansa, música, poesia, la natura, la cuina, etc… “Hem assolit en poc de temps una bona part dels quatre objectius que ens havíem marcat: En primer lloc, que la gent de Gandia conega Marxuquera. D’altra banda, dinamitzar un districte que durant molts anys ha estat abandonat pel que fa a les activitats culturals, naturals, etc… Més enllà de les que es feien per part d’alguns col·lectius, els quals continuen participant al Pla de Dinamització de Marxuquera”. El tercer objectiu era la generació d’activitat econòmica. Els establiments de restauració del barri han vist augmentades el nombre de visites. També s’ha donat a treball a professionals de la cultura o la natura, als quals la crisi els ha afectat especialment. Molt lligat a aquest objectiu està el de la promoció turística. “Les activitats que programem a Marxuquera arriben a altres municipis de la Safor-Valldigna i comarques veïnes, gràcies en part a la presència d’artistes de reconegut prestigi o a les activitats familiars de qualitat”.
El regidor de Més Gandia també ha destacat la importància del contenidor cultural del que disposa el barri, el centre social. “Estem parlant d’un edifici que va costar vora 2 milions d’euros, que estava en desús, i al que se li està donant, per primera vegada, una utilitat d’acord amb la important inversió que s’hi va realitzar”.

Programació tercer trimestre de l’any
Octubre
– Divendres 7, 21.30 h – Observació dels planetes Saturn i Mart, i la Lluna fins que s’amague, a càrrec de l’Agrupació Astronòmica de la Safor.
– Dissabte 8, 11.30 h – “La importància de els abelles: ciris amb cera d’abella”. Organitza: Aula Ecològica La Falconera.
– Divendres 21, 21 h – Observació de pluja d’estreles Oriónides… A partir de les 24 hores, observació de la nebulosa d’Orió. Organitza: Agrupació Astronòmica de la Safor.
– Dissabte 29, 11.30 h – “Coneguem les criatures valencianes: el Caro”. Organitza: Pruna.
Novembre
– Divendres 11, 21 h – Observació de la Lluna, nebulosa d’Orió i explicació de les constel·lacions de tardor-hivern. Organitza: Agrupació Astronòmica de la Safor.
– Diumenge 6, 8 h – Travessia històrica Marxuquera-Pinet (tornada en vehicle particular) Dificultat alta. Cal targeta federativa. Organitza: Amics de la Natura de Marxuquera. Cal inscripció prèvia.
– Diumenge 13, 11.30 h – Concert d’Hugo Mas. Cicle “Música al terrat”.
– Dissabte 19, 18 h – Recita poètic d’Adriana Serlik. Cicle “Poesia a l’Ermita”.
– Dissabte 26, 11.30 h – “Pintura Australiana”. Organitza: Ideari.
– Dissabte 26, 13 h – Inauguració de l’exposició “Sendes urbanes de Gandia. Taller d’ocupació laboral”. Taronjada popular.

Desembre
– Divendres 2, 21 h – Observació de la Lluna. Organitza: Agrupació Astronòmica de la Safor.
– Dissabte 10, 10.00 h – “Construïm entre totes i tots l’arbre de Nadal de l’Ermita”. Taller participatiu per fer l’arbre de Nadal amb bioconstrucció. Inscripció prèvia. Organitza: Ecoconstrucció.
– Dissabte 17, 10 h – “Construïm entre totes i tots l’arbre de Nadal de l’Ermita”. Taller participatiu per fer l’arbre de Nadal amb bioconstrucció. Inscripció prèvia. Organitza: Ecoconstrucció.
– Divendres 23, 19 h – Decoració i il·luminació de l’arbre de Nadal entre totes i tots. Xocolatada popular a càrrec de l’Associació de Festers de Marxuquera.
– Dimecres 28, 11.30 h – “Taller fetes d’hivern ecològiques a Marxuquera”. Organitza: Ideari.

Imprimir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *