El Poble Nou de Benitatxell habilita una partida de 80.000 euros per al projecte del nou edifici multicultural.

L’última modificació de crèdits de l’exercici, finançada amb el romanent de tresoreria, permetrà reforçar el pla d’asfaltat amb 48.500 euros i les actuacions en ajuda a domicili de Serveis Socials. També es restaurarà la cúpula de l’església amb altres 24.000 euros i es crearà el primer parc caní del municipi.
L’equip de govern del Poble Nou de Benitatxell (Moviment Xarxa, PP i Pideb) segueix impulsant projectes fonamentals per al municipi i per aquest motiu haja aprovat una modificació de crèdits, la segona i última de l’exercici, que es finança amb el romanent de tresoreria i permet habilitar una partida de 80.000 euros per al projecte del nou edifici multicultural que es construirà en la Plaça dels Pesqueres i pal·liarà el dèficit d’infraestructures públiques del municipi. La modificació pressupostària aposta per la qualitat de vida, les inversions socials i la cultura. Es reforça amb 48.500 euros el pla d’asfaltat. El govern local destina 15.000 euros més a la partida d’ajuda a domicili, així com 3.000 al transport escolar i aquesta mateixa quantitat a la Creu Roja.
L’estalvi energètic és una altra prioritat. De fet, s’habiliten 17.000 euros per a canviar les lluminàries i col·locar llums led. Una altra nova inversió són els 15.000 euros de crear un nou punt verd per a dipositar residuso. El municipi, a més, comptarà amb el seu primer parc caní. S’invertiran 8.500 euros per a engegar-ho.
La modificació de crèdits també farà possible impulsar projectes culturals. L’Ajuntament destina 24.000 euros a restaurar la cúpula de l’església de Santa María Magdalena, un element arquitectònic de gran valor patrimonial i turístic. La ziga-zaga de color blanc d’aquesta cúpula de teules blaves vidriadas la fan única. També es contemplen inversions per a les intervencions arqueològiques i la posada en valor dels jaciments de la Cova dels Bruixes i la Cova del Moro.
El Poble Nou de Benitatxell també aposta pels nous creadors i l’art més avantguardista. Subvencionarà amb 10.000 euros el nou film de Paco Soto, un director que amb la seua pel·lícula «Operasiones Especials» va aconseguir diverses candidatures al Goya. A més, reserva altres 25.000 euros a un projecte que transformarà les entrades del municipi i que col·locarà al municipi en el mapa de la creació artística d’avantguarda.

La modificació de crèdits la va aprovar en el ple d’anit el govern local amb l’abstenció d’Independents Marina Alta i els vots en contra de Compromís. En el mateix ple, va tirar endavant, a proposta del PP, una moció de suport als guàrdies civils agredits quan estaven de paisà amb les seues parelles en Alsasua. Compromís, Independents Marina Alta i Jacinta Pastor es van abstenir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *