El projecte ‘Dénia&Marina Alta #tastinglife’ premiat amb el primer accésit en la Copa Espanya Creativa

El projecte “Dénia&Marina Alta #*tastinglife: valorització del patrimoni culinari per a la innovació territorial i el foment de la cultura de la creativitat” ha obtingut el primer accésit dels premis Copa Espanya Creativa lliurats en l’IV Fórum de Ciutats i Territoris Creatius d’Espanya, que es va celebrar a Màlaga del 10 al 12 de novembre. El regidor de Relacions Internacionals, Óscar Mengual, va arreplegar el premi concedit i va signar, en el mateix acte, l’adhesió de Dénia a la Xarxa de Ciutats i Territoris Creatius d’Espanya. Aquesta associació –que organitza el fórum al costat del Màster d’Economia Creativa de la Universitat Rei Juan Carlos I- té per objecte impulsar la innovació i la creativitat artística, cultural social i territorial, així com el treball col·laboratiu i l’intercanvi d’idees entre les ciutats que la integren. Sant Sebastià, Madrid, Valladolid o Segòvia són algunes de les ciutats membres de la Xarxa, al costat de nombroses diputacions i organismes públics i privats de l’estat espanyol.

El projecte de Dénia va ser defensat durant la primera jornada del fórum per Toni Reig, membre de l’equip de Ciutat Creativa, davant un prestigiós jurat format per urbanistes, arquitectes, creadors, dissenyadors i experts internacionals de la UNESCO i de la Unió Europea en matèria de turisme, desenvolupament local i innovació. Durant la seua exposició, Reig va fer referència al model de desenvolupament sostenible que suposa la iniciativa Dénia&Marina Alta #tastinglife, les accions que s’estan duent a terme per a la seua implementació i els resultats aconseguits fins ara.

Vicent Grimalt, alcalde de Dénia, ha assenyalat que aquest reconeixement ha suposat “un autèntic examen per a la Ciutat Creativa de la Gastronomia, superat amb un excel·lent. Aquest reconeixement ens indica que anem pel bon camí en el desenvolupament del projecte i demostra que la cultura de la creativitat és un mitjà eficaç per al progrés de la nostra ciutat i de la nostra comarca”.

El projecte ‘Dénia&Marina Alta #tastinglife’ va ser un dels 22 seleccionats per a participar en el fórum i optar, per tant, a la Copa Espanya Creativa 2016, que finalment va guanyar el projecte d’integració social Lal La Buya de la ciutat autònoma de Melilla

20161114_foro_ciudades_y_territorios_creativos_de_espana_01.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *