Escolars de 10 col·legis de Dénia coneixeran i cuinaran els productes autòctons de la Marina Alta en els tallers “Cuinant el futur”

Un total d’1.250 xiquets i xiquetes de deu centres escolars de Dénia mantindran un contacte directe amb els productes gastronòmics de la Marina Alta a través del taller “Cuinant el futur” que ha organitzat l’Oficina d’Innovació i Creativitat. Es tracta d’una iniciativa emmarcada en el projecte Dénia&Marina Alta#Tastinglife, base de la declaració de Dénia com a Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO.

El taller està coordinat per Beatriz Rico i compta amb Savina Escortell com a especialista en nutrició. Està destinat a la població escolar compresa entre els 8 i els 12 anys, amb l’objectiu que coneguen els productes autòctons, entenguen el procés de la cadena alimentària i se sensibilitzen per la preservació de l’entorn.

Les sessions pràctiques, amb jocs i participació directa d’escolars i professors, tindran lloc en el saló d’actes de la Casa de Cultura entre els dies 5 i 19 de desembre i prendran parteix alumnes dels col·legis Pou de la Muntanya, Montgó, Cervantes, Vessanes, Llebeig, Maristas, Carmelites, Paidos, Alfa i Omega i Raquel Payá.

En un recorregut virtual, els escolars passejaran pel territori de la Marina Alta per a conèixer d’on vénen els productes que poden trobar en els mercats, des de les cireres de la Vall de Gallinera al raïm moscatell de Teulada, passant pels paisatges d’ametlers i camps d’hortalisses, o els cultius d’arròs de la Marjal de Pego. A més de conèixer els llocs de procedència, rebran informació sobre cadascun dels productes, com la temporada de la seua collita i consum o les propietats nutritives que comporten.

Amb la presència d’un cuiner professional, els escolars col·laboraran en l’elaboració de senzills plats de la cuina tradicional, utilitzant els productes sobre els quals hauran sigut prèviament informats. Els alumnes realitzaran activitats pràctiques en la preparació i elaboració dels plats.

En la part final de les sessions participaran en jocs didàctics que se centraran en la dietètica, la nutrició i el coneixement del territori i el seu entorn natural.
Els tallers “Cuinant el futur” estan finançats per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i el Ajuntament de Dénia.

img_3138

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *