Gegant Festival, música i natura. Entrevista a Mark Dasousa

Darrere del festival Gegant d’Ondara trobem al productor de moda de la música valenciana, Mark Dasousa, el capo dels Atomic Studio d’Ondara. Guanyador en els premis Ovidi del guardó a la millor producció i arranjaments del 2015 per Tot és ara d’Aspencat.

D’on naix la iniciativa de fer un concert a la serra de Segària?
La iniciativa naix després d’adonar-nos que cada vegada hi ha una demanda més alta de festivals de Rock alternatiu o Indie i que tots aquests festivals s’estan organitzant majoritàriament per empreses de fora; Tenim com a exemple el Low Cost de Benidorm, l’Arenal de Burriana o el San San de Gandia… i per això nosaltres hem decidit posar en marxa el nostre propi projecte de festival ací a Ondara arrancant amb grups del País Valencià independentment de la llengua en què canten.

12794779_182863188756321_3382304700524088392_o

Quin ha sigut el suport per part del nou Ajuntament d’Ondara?
L’Ajuntament d’Ondara ens ha donat totes les facilitats possibles i tot tipus de suport. Ens ha cedit l’espai ubicat dins del Parc de la serra de Segària, això si, hem de dir que l’organització del festival té una responsabilitat absoluta amb el medi ambient. Segària és un paratge molt bonic i no li volem cap mal.

El Gegant és un festival diürn, això és perquè voleu que siga un festival per a les famílies?
En un principi vam decidir fer-lo de dia per poder gaudir a la vegada de la natura, de la muntanya i de la música. Jo definiria el Gegant festival com música i natura.

12783516_182863208756319_5253293699275046523_o

Parla un poc de les bandes que hi actuaran
Tremp (https://mesdemil.bandcamp.com/album/tremp-jocs-dun-miratge) és una banda de Gata de Gorgos que fa una barreja de Rock alternatiu psicodèlic. Fanáticos (https://fanaticos.bandcamp.com) són un grup de València que fan Pop-Rock independent. Solar és la meua banda amb què acabem de treure 3er disc, Metropolis (https://solarbanda.bandcamp.com/album/metropolis), fem Rock alternatiu. Tarque & Ovidi Blues explosion és la banda alternativa de Carlos Tarque, vocalista d’M-Clan junt amb Ovidi faràn versions dels clàssics del Rock. Després tindrem a Red Buffalo de València (https://redbuffalo.bandcamp.com) fan Rock americà, amb ells ara mateix acabem de gravar i estem començant les mescles del disc. La veritat és que estic encantat amb ells. Els Badlands fan Folk en anglès (http://badlandsofficial.bandcamp.com). The Liarla és una banda Punk d’ací Ondara (https://theliarla.bandcamp.com). Rocco són un grup de Folk-Rock que ve des de Dénia. (https://roccoband.bandcamp.com)
Griego és un Dj amic meu de tota la vida que farà un repàs a tot a la musica clàssica i clàssica moderna contemporània des dels 70 fins avui en dia.


En la vessant professional, quins són els projectes que té l’Atomic Studio en estos moments entre mans?
La nostra línia és una línia de suport als grups del País Valencià independentment de quina siga la llengua en què canten encara que hem de dir que nosaltres hem crescut amb el circuit de la musica en Valencià amb bandes com ara Aspencat a qui els he produït tots els discs que han tret al mercat. Els altres projectes que estem treballant són Sva ters, Deliri, Lilit i Dionís, Traficants de Sucre, Red Buffalo, Thee Vertigos, Miratge, Tremp, Zoo, Pupiles Dilatives, Embolicats, Pepet i Marieta, Smoking Souls, The Liarla, Prozak Soup, Pepet i Marieta. Tenim un calendari molt extens i molta feina per davant.

 

Foto: Xepo WSFoto: Xepo WS

Els qui seguim l’actualitat musical del panorama valencià sabem que el teu nom ha aparegut pràcticament lligat a moltes bandes valencianes. Són exemples la Gossa Sorda, Aspencat, Zoo, Smoking Souls… que n’opines del futur de la música feta ací?
Opine que la música en valencià ja ha fet el que havia de fer en el sentit en que ja s’ha obert camí. Hem d’agrair ho a grups com Obrint pas, La Gossa, Orxata, Aspencat i companyia… El futur ara ja el comanden aquells xiquets que fa 10 anys tenien 15 anys anaven als concerts, ara en tenen 25 i ja tenen el seu propi grup. El futur el veig amb un cel blau brillant i intens i amb molt pocs núvols, la veritat.


Foto: Xepo WSFoto: Xepo WS

Quina creus que pot ser la banda revelació del 2016?
La predicció és complicada de fer, no és una regla de tres, els meus gustos musicals igual estan un poc allunyats d’allò més comercial. Un grup pel qual apostaria i a qui li tinc molta simpatia és Pupil·les Dilatives.

Com va el nou camí dels Atomic Studios dins el sector de l’audiovisual?
Bé, la veritat és que va genial, estem a poc a poc intentant clavar-nos en el món de l’audiovisual. Estem molt contents de la resposta i dels resultats que estem obtenint. Produiré el clip d’Sva ters, he produït el videoclip “Identidad” de Solar, el d’Embolicats, també produiré el clip d’Androide del disc Metropolis de Solar. 

cartell gegant2016_baixa

1 comment

Get RSS Feed
  1. Pingback: Presentació del Festival Gegant | TARANNÀ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *