Josep Alemany presenta el seu primer disc en solitari, De sobte, la llum

El concert se celebrarà el divendres 31 de març a la Sala Carolina de València.El disc recull 13 poemes de Ramon Guillem musicats pel mateix vocalista,hi participaran els músics que han enregistrat l’àlbum i diversos col·laboradors.

El cantant valencià Josep Alemany presentarà el seu debut discogràfic en solitari, De sobte, la llum, el pròxim divendres 31 de març a les 20:30 hores a la Sala Carolina de València. Mentre Naia, el seu grup de folk, està en guaret, Alemany ha treballat en la musicació de tretze poemes de l’escriptor catarrogí Ramon Guillem. El resultat és un àlbum íntim i personal, on conflueixen swing, bossa nova i bolero, entre d’altres estils. I tot plegat, amanit en clau de jazz. Un àlbum edificat sobre la base instrumental que basteixen Jose Reillo (bateria), Baptiste Bailly (piano) i Xuso Barberà (contrabaix). Precisament, estos tres músics acompanyaran el vocalista en la posada de llarg de De sobte, la llum.

Després d’endinsar-se en els repertoris de transmissió oral de la mà de Miquel Gil, perfeccionar la tècnica vocal i jazzísitica gràcies a Mireia Vilar, transitar les sendes de la improvisació junt a Ximo Caffarena i millorar el toc de guitarra amb Javi Pérez, el cantant Josep Alemany ha decidit traslladar els coneixements adquirits a la partitura. D’aquesta manera, el també compositor ha escrit unes cançons per a reflexionar sobre qui és i cap a on va. “Trobar, en definitiva, la llum que em permet caminar”, proclama.

Són “poemes d’amor i desamor, de records, de crítica, d’esperança, d’alegria i de melangia”. Així descriu Josep Alemany els versos seleccionats per al projecte, en els quals “moltes persones ens podem sentir reflectides” i que “poden ajudar a identificar i transmetre sentiments emmagatzemats al subconscient”. Els textos musicats provenen dels poemaris publicats per Ramon Guillem, autor reconegut amb diversos guardons (Ausiàs March, Octubre, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, Premi de la Crítica Serra d’Or, Premi Maria Mercè Marçal) i l’obra del qual ha estat traduïda al castellà, èuscar, francés, gallec, hongarés, rus i xinés.

El concert de presentació també serà un acte d’agraïment a les més de 100 persones que van fer aportacions econòmiques a través de la plataforma de micromecenatge totSuma per a finançar la gravació i edició de l’àlbum. A més d’entrades per a l’espectacle, els “sumadors” podien obtindre el disc, en format físic i/o digital, llibres de Ramon Guillem i, fins i tot, un recital poètic a canvi de la seua contribució pecuniària. Els tiquets per al públic tindran un preu de 8 euros i es podran adquirir el mateix dia de la funció a les taquilles de la sala.

 

Músics i col·laboradors

En aquesta ocasió tan especial, Josep Alemany estarà rodejat dels mateixos músics que van participar en tot el procés de gravació. Així, Josep Reillo (Le Dancing Pepa Swing Band, Sva-Ters, Miquel Gil) s’encarregarà de la bateria i les percussions; Baptiste Bailly (Saint Etienne Big Band, Ales Cesarini, David Minguillón) seurà davant dels teclats; i Xuso Barberà (Limbotheque, Aljub, David Pastor) farà caminar els seus dits per les cordes del contrabaix. A més, el saxofonista David Cases (Mediterranean Roots, Funkiwis) i el violinista Federico Nathan (Orquestra Filharmònica de Montevideo, Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Metropol d’Holanda) recrearan en directe les notes que han deixat puntualment gravades al disc.

De sobte, la llum. Josep Alemany canta Ramon Guillem ha comptat amb la producció i arranjaments de Pau Seguí i les col·laboracions de Sergi Garcia (fiscorn), Gusmà Gil (baix) i Miquel Gil (veu). El disc, enregistrat a Elefante, estudios de grabación per Juan Castelló, serà publicat pel segell Microscopi i estarà disponible en les principals plataformes digitals el pròxim divendres 24 de març. De moment, es pot assaborir un aperitiu: “Solar”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *