Lucía Etxebarria desvela en el Poble Nou de Benitatxell els secrets de l’escriptura creativa.

El taller, organitzat per la regidoria de la Dona i Igualtat, a càrrec de Jacinta Pastor, va ser tot un èxit. Ha posicionat al Poble Nou de Benitatxell en l’avantguarda de la cultura i l’aposta pel feminisme. Les inscripcions es van esgotar el primer dia.
Alumnes de tota la comarca i inclús de poblacions més llunyanes com Elx van aprendre tècniques d’escriptura de la mà de Lucia Etxebarría. L’escriptora és una de les veus més brillants de la nova literatura feminista. El taller es va impartir aquest cap de setmana en la Biblioteca Municipal del Poble Nou de Benitatxell. La prestigiosa novel·lista, reconeguda amb els Premis Planeta, Nadal i Primavera, va ensenyar tècniques d’escriptura i creativitat en clau terapèutica. “Tots escrivim de nosaltres, encara que ho sabem” va dir Lucía en un moment de les sessions que van anar més enllà de les estratègies literàries. L’autora va apostar per impartir tècniques de desbloqueig que estimularen la creativitat i ajudaren als alumnes a canalitzar emocions i traumes.
El taller va estar subvencionat per la regidoria de la Dona i Igualtat, a càrrec de Jacinta Pastor, en una ferma aposta per fomentar la creativitat, la literatura i la cultura de la mà d’una escriptora compromesa amb el feminisme i com a colofó a les activitats dedicades a la Dona i la Igualtat. El curs va contemplar, a més, un criteri social ja que va afavorir principalment els menors de 18 anys, que només van haver de pagar 35 euros.
La inscripció va ser tot un èxit. Les places, que eren limitades, es van esgotar el primer dia. “El taller, sense dubte, ens ha posicionat com a municipi pioner en l’avantguarda de la cultura i l’aposta pel feminisme. Lucía Etxebarria, a més, no ha impartit un taller a l’ús, ha anat molt més enllà, i encara que no es puga desvelar, jo crec que més d’un ha eixit del taller desbloquejant algun trauma o mala experiència. Ha sigut molt enriquidor” ha apuntat la regidora de la Dona i Igualtat, Jacinta Pastor.
Lucia Etxebarria és una escriptora reconeguda amb els Premis Nadal en 1998, Primavera en 2001 i Planeta en 2004. Va nàixer en 1966 a València, encara que és madrilenya d’adopció i té orígens bascos. Va iniciar l’activitat literària escrivint fullets, i col·laborant en les revistes com ara Ruta 66 i Cosmopolitan, promocionant el flamenc i el rock per a diverses companyies discogràfiques i traduint relats porno. La seua primera novel·la va arribar en 1997, “Amor, curiositat, prozac i dubtes”, considerat un llibre trencador pel seu llenguatge variat i ple d’hàbils girs lingüístics i situacionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *