Presentació de la programació de lÁjuntament de Dénia de nadal

L’Ajuntament de Dénia ha presentat hui la programació de Nadal, organitzada amb la participació de les regidories de Festes, Comerç, Medi Ambient, Cultura, Educació, Benestar Social, Promoció del Valencià, Joventut i Major. La imatge d’aquest Nadal 2016 és obra de Lucía Molines Mas, alumna del col•legi Maristas el dibuix de la qual va ser el guanyador del XXI Concurs de targetes de Nadal que convoca la Regidoria d’Educació.

Ecoarbres i reciclatge

Entre les novetats del programa, destaca l’“enfocament ecològic” que se li ha volgut donar a aquestes festes i que es veurà reflectit en la plantació de dos ecoarbres, realitzats amb botelles de plàstic reciclades i cilindres de cartó, en la plaça de la Constitució i enfront del Centre Social. Les regidories de Festes i Medi Ambient, promotores de la iniciativa, han involucrat a col•legis, associacions, hospitals i altres entitats locals en la recollida del material necessari per a elaborar els ecoarbres, amb els quals es pretén conscienciar a la ciutadania de la importància del reciclatge.

El dia 22 de desembre s’ha organitzat un taller per a ultimar la confecció dels arbres, que tindrà lloc de 17 a 19.30 hores, en la sala polivalent de Joventut. El muntatge de l’ecoarbre de la plaça de la Constitució, obert a la participació de tot el públic, es durà a terme el dia 23, a partir de les 18 hores.

El departament de Parcs i Jardins complementarà aquesta decoració nadalenca ecològica engalanant diverses places de la ciutat amb il•luminació led i flors de pasqua.

Així mateix, amb la col•laboració de l’organització Ecoembes, del 21 al 30 de desembre es desenvoluparà la campanya “Reciclaplus” en la qual un autobús itinerant se situarà en diferents emplaçaments del municipi amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre la importància del reciclatge. L’autobús està equipat amb tecnologia multimèdia, com a murs interactius i panells informatius, de manera que les activitats que es desenvolupen siguen el més participatives possible. Els educadors ambientals de la campanya també realitzaran un “porta a porta” en els comerços de la ciutat perquè participen activament en aquesta campanya de reciclatge.

Finalment, la Regidoria de Medi ambient ha organitzat per al 4 de gener un matí d’activitats mediambientals de Nadal per als més xicotets. Tindran lloc en la plaça del Consell, d’11 a 13 hores.

D’igual manera, els dos contacontes infantils que la Regidoria de Festes ha programat per als dies 28 i 29 de desembre comptaran amb un taller de reciclatge per als xicotets participants.

Solidaritat

Una bona part de les activitats programades tenen també un enfocament solidari. Les Aules de la Tercera Edat impulsen el Voluntariat en Nadal, obert al fet que s’inscriga qualsevol persona interessada a col•laborar en els tallers nadalencs que desenvoluparan en la residència de Santa Llúcia i l’hospital La Pedrera del 12 al 14 de desembre. Les inscripcions es realitzaran en les oficines del Centre Social.

La Regidoria de Joventut, per la seua banda, ha organitzat un Campus Urbà Solidari, per a xiquets de 5 a 12 anys, del 27 al 30 de desembre, i per a joves de 13 a 16 anys, del 2 al 5 de gener. Es realitzaran tallers i activitats nadalenques i eixides de caràcter solidari per la ciutat. L’horari del campus és de 9 a 13 hores i el preu d’inscripció de 30 euros. Les matrícules es formalitzaran en les oficines de Joventut (ronda de les Muralles, 42).

Unes altres de les activitats nadalenques organitzades per Joventut són una excursió a Alcoi per a visitar el betlem de Tirisiti i el Museu de Bombers (17 de setembre), una exposició d’obres de joves artistes de la ciutat (del 28 de desembre al 28 de gener, en l’aula 2 de Joventut) i una jornada Urbajove de Nadal en la qual se celebrarà un concurs de grafits, es realitzarà un arbre dels desitjos en la plaça del Consell, hi haurà activitats per a joves a la vesprada i finalitzarà amb una disc de Nadal en la plaça del Consell, de 22.30 a 00.30 hores.

Concerts

En l’apartat de Cultura, al costat de les activitats commemoratives dels 20 anys de l’Associació Amics del Joguet de Dénia, hi haurà concerts de l’alumnat del conservatori Tenor Cortis (10 de desembre, 20.30 hores, Centre Social), l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (14 de desembre, 20 hores, Centre Social), la Rondalla Daniya i la Rondalla Escola de Música Municipal de Gata de Gorgos (17 de desembre, 19 hores, Casa de Cultura), l’Orfeó de Dénia (17 de desembre, 20 hores, Centre Social), la “simbombada” flamenca del grup de la Penya flamenca Miguel Poveda (21 de desembre, 20.30 hores, Centre Social), la Nova Companyia de Guitarres (23 de desembre, 20.30 hores, Centre Social), i la Wind Orchestra of València (30 de desembre, 20 hores, Centre Social).

Dinamització comercial

La Fira Medieval, del 2 al 6 de desembre, i la Nit de la Llum, el dissabte 10 de desembre, organitzades per la Regidoria de Comerç, animaran les compres en els dies previs al Nadal.

Pare Noel, Cap d’any i Reis

El Pare Noel arreplegarà les cartes dels més xicotets en la plaça de la Constitució el dissabte 17, entre les 17 i les 20.30 hores, i els carters reials ho faran el 3 de gener, de 17 a 20 hores. L’espera s’amenitzarà amb tallers, inflables i berenar per als xiquets.

 

La cavalcada dels Reis Mags recorrerà Marqués de Campo fins a la plaça de l’ajuntament el 5 de gener, a partir de les 18 hores.

La festa de Cap d’Any que organitza la Regidoria de Festes s’emplaçarà en el primer tram de Marqués de Campo i comptarà amb l’actuació de l’orquestra Titanic.

La programació de Nadal ha sigut presentada per la regidora de Festes, Eva Ronda, la regidora de Joventut i Benestar Social, Cristina Morera, i el regidor de Medi ambient, Josep Crespo.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *