Xàbia mostra la cara més tradicional amb la fira de pasqua del Centre Històric

L’associació comercial Xàbia Històrica i la regidoria de Foment Econòmic han presentat hui la programació de la Fira d’Artesania 2017, l’esdeveniment estel del municipi dins de l’oferta d’oci durant la Setmana Santa. La fira, que obrirà el Divendres Sant i estarà instal·lada en la Placeta del Convent, carrer Major i Plaça de Baix fins al dilluns de Pasqua, mostra la cara més tradicional de la vila, ja que inclou diverses actuacions de música folk i tallers infantils per a aprendre a fer productes tan típics com les coques de Xàbia o treballar l’espart.
El gerent de l’associació Xàbia Històrica, Jaume Serra, ha explicat que encara s’estan avaluant les 110 propostes per a instal·lar parades (de moment s’han confirmat 70, ja que l’organització solament autoritza als quals són artesans i no suposen competència deslleial al comerç del municipi) i ha avançat el programa d’activitats complementàries a la fira. Entre elles les habituals actuacions musicals de grups folk com la Romàntica del Saladar, Rascanya, Xirimintab’s o el grup de Danses Portitxol, contacontes, teatres, titelles o tallers
A més, com a novetat enguany obrirà la jornada del dissabte una zona de rastre vintage en la Plaça Marina Alta (Plaça de Correus) i el dilluns de pasqua hi haurà un espai per a ballar lindy hop en la placeta del Convent.
A més, el matí del diumenge de pasqua nombroses associacions, penyes i col·lectius se sumen a aquesta fira amb els seus llocs de productes típics i aperitius que instal·laran en la Plaça de l’Església, als quals enguany se suma també un taller d’elaboració d’arrossos i un sarao valència en la placeta del Convent.
Com a complement cultural a aquest esdeveniment, el Museu Soler Blasco estarà obert el divendres, dissabte i diumenge en horari de 10 a 13 hores i de 18 a 21 hores. També el Mercat Municipal tindrà un horari especial i obrirà els dies de Setmana Santa.
Tant el regidor de Foment Econòmic, Cesc Camprubí, i com el nou president de Xàbia Historica, Juan Planelles, han convidat a tots els veïns de la comarca i visitants al fet que s’acosten a la fira d’artesania més veterana de la Marina Alta, amb 34 edicions a les seues esquenes, i al mateix temps gaudisquen d’un lloc tan especial com el Centre Històric de Xàbia, amb els seus monuments, el seu comerç, la seua cultura, la seua gastronomia i tota l’oferta d’oci que arrossega la fira.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *